Category: Arrangement Foredrag om fuglene på Roskilde Fjord ved Erik Mandrup Jacobsen

Foredrag om fuglene på Roskilde Fjord ved Erik Mandrup Jacobsen


23. januar 2025

Foredrag om fuglene på Roskilde Fjord ved Erik Mandrup Jacobsen, Tors. 23/1 2025 kl. 19-ca. 20.30

Sted: Byens Hus, Stændertorvet 1D, (sal oplyses senere)

Kontakt: Erik Steen Jensen  (tlf./SMS 23 88 29 92)

Roskilde Fjord er en af landets vigtigste fuglelokaliteter. Dette foredrag handler om fjordens fugleliv og de fugletællinger, der har fundet sted i fjorden siden 1978. Man har foretaget systematiske optællinger af fjordens fugleliv i nu 46 år, hvilket gør tællingerne til en af de længste tidsserier indenfor dansk naturovervågning. De mange års tællinger af ynglende fugle i Roskilde Fjord har givet et os et detaljeret billede af, hvordan ynglefuglebestandene udvikler sig, og vi får stadig nyt at vide.

I foredraget fortælles om, hvilke fuglearter man kan se i Roskilde Fjord, hvilke lokaliteter, der er særligt vigtige for fuglene, og hvordan det står til med bestandene af de forskellige arter. Der fortælles desuden om, hvordan fugletællingerne foregår i praksis og om, hvad man fra bl.a. myndighedernes side gør for at forbedre forholdene for fjordens fugleliv.

Erik Mandrup Jacobsen er ornitolog og biolog i WSP Danmark og har i en lang årrække været leder af fugletællingerne, som udføres for Kommunerne langs fjorden og Nationalpark Skjoldungelandet.

View full calendar